Răspuns :
A)
3x(x+8)=48
3x+24=48
3x=48-24
3x=24
x=24:3
x=8
B)
7y-9=33
7y=33+9
7y=42
y=42:7
y=6
3x(x+8)=48
3x+24=48
3x=48-24
3x=24
x=24:3
x=8
B)
7y-9=33
7y=33+9
7y=42
y=42:7
y=6
*=inmultire
/:=impartire
A) 3*(x+8)=48
Pentru a scapa de 3 ul din fata, imparti toata ecuatia cu 3, adica:
3*(x+8)=48 /:3
x+8=16
Il dam pe 8 dupa egal cu sens schimbat
x=16-8
x=8
VERIFICARE
3*(8+8)=3*16=48✅
B) 7y-9=33
La fel, il dam pe noua dupa ega cu sens schimbat
7y=33+9
7y=42 /:7
Impartim toata ecuatia prin 7
y=6
VERIFICARE
7*6-9=42-9=33✅
Sper ca te-am ajutat! Succes!
/:=impartire
A) 3*(x+8)=48
Pentru a scapa de 3 ul din fata, imparti toata ecuatia cu 3, adica:
3*(x+8)=48 /:3
x+8=16
Il dam pe 8 dupa egal cu sens schimbat
x=16-8
x=8
VERIFICARE
3*(8+8)=3*16=48✅
B) 7y-9=33
La fel, il dam pe noua dupa ega cu sens schimbat
7y=33+9
7y=42 /:7
Impartim toata ecuatia prin 7
y=6
VERIFICARE
7*6-9=42-9=33✅
Sper ca te-am ajutat! Succes!
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Ne bucurăm să vă revedem și vă invităm să ne adăugați în lista de favorite!