Răspuns :
Salut,
Din enunț avem așa:
f(2x -- 1) = 4x -- 3 = 2·2x -- 2 -- 1 = 2·(2x -- 1) -- 1.
Notăm cu p = 2x -- 1, deci f(p) = 2p -- 1.
Cum notația este arbitrară (poate fi aleasă oricum), revenim de la p la x și avem că:
f(x) = 2x -- 1.
Ai înțeles ?
Green eyes.
Răspuns:
f(x) = 2x -1
Explicație pas cu pas:
notăm 2x - 1 = y, f(2x - 1) = 2(2x - 1) - 1, f(y) = 2y - 1
sau
x = (y + 1)/2
f(y) = 4(y + 1)/2 - 3 = 2(y + 1) - 3 = 2y + 2 - 3 = 2y - 1
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Ne bucurăm să vă revedem și vă invităm să ne adăugați în lista de favorite!