Răspuns :
Răspuns:
x= -1
Explicație pas cu pas:
x²+ 2x+ 1= 0
Il descompunem pe 2x si dam factor comun:
x²+ x+ x+ 1= 0
x( x+ 1)+ 1( x+ 1)= 0
(x+ 1)(x+ 1)= 0
Luam fiecare paranteza si o egalam cu 0
1. x+ 1= 0
x= -1
2. x+ 1= 0
x= - 1
Din (1) si (2) rezulta ca x1 si x2 sunt egali adica x= -1
Răspuns:a=1; b=2; c=1
∆=b²-4*a*c
∆=4-4
∆=0=>√∆=0
X1,2= -b±√∆\2*a=> X1=-4+0/2=-2
X2=-4-0/2=-2
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Ne bucurăm să vă revedem și vă invităm să ne adăugați în lista de favorite!