Răspuns :
2x-1/6=>(2x-1)×n=6
Fie n un nr. care îl divide pe 6 și a cărui valoare se modifică în funcție de valoarea lui x.
n={1;2;3;6}
Caz 1. n=1
2x-1=6
2x=7
x=3,5 sau 7/2
Caz 2. n=2
2x-1=3/+1
2x=4
x=2
Caz 3. n=3
2x-1=2
2x=3
x=1,5 sau 3/2
Caz 4. n=6
2x-1=1
2x=2
x=1
Bănuiesc că nu ai făcut mulțumea Z la scoala. Am rezolvat pe |N.
x={1;1,5;2;3,5}
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Ne bucurăm să vă revedem și vă invităm să ne adăugați în lista de favorite!