Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
f(x)=ax+b
Daca A(1;-2)∈Gf, ⇒f(1)=-2, ⇒a·1+b=-2 , ⇒a+b=-2, (*)
Daca B(-1;-6)∈Gf, ⇒f(-1)=-6, ⇒a·(-1)+b=-6, ⇒-a+b=-6, (**)
Adunam relatiile (*) si (**), ⇒2b=-8, ⇒b=-8:2=-4.
Din a+b=-2, ⇒a-4=-2, ⇒a=-2+4=2. Deci f(x)=2x-4;
Funcția este liniară, deci este de forma f(x) = ax + b
Punctul A(1,-2) aparține graficului funcției, deci f(1) = -2, adica:
a×1+ b = -2
a + b = -2
Punctul B(-1,-6) aparține graficului funcției, deci f(-1) = -6
a×(-1) + b = -6
-a + b = -6
Adunam cele două relatii:
a + b -a + b = -2 - 6
2b = -8
b = -4
a + b = -2 => a - 4 = -2
a =-2 + 4
a = 2
Funcția al cărei grafic este determinat de punctele A si B este:
f(x) = 2x - 4
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Ne bucurăm să vă revedem și vă invităm să ne adăugați în lista de favorite!