Răspuns :
Răspuns:
2x-3/6=2-x/4
2*(2x-3)/12=3*(2-x)/12
4x-6/12=6-3x/12
4x-6=6-3x
7x=12
x=12/7
Explicație pas cu pas:
initial se amplifica prima fractie cu 2 si a doua fractie cu 3, deoarece 6*2=12 si 4*3=12 (incercam sa ajungem la acelasi numitor) apoi eliminam fractiile, si raman termenii de deasupra, il transferam pe -3x in partea opusa cu semnul plus si apoi observam ca 7x=12 si vom impartii 7 la 12 (sper ca e corect)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, nu ezitați să ne contactați. Ne bucurăm să vă revedem și vă invităm să ne adăugați în lista de favorite!